WILT U TOT RUST KOMEN EN VOLOP GENIETEN VAN HET LANDLEVEN (NABIJ DE BRUISENDE STAD GRONINGEN) EN WONEN OP EEN STATIG LANDGOED WAARBIJ LUXE, MODERN WOONCOMFORT EN EEN MONUMENTALE UITSTRALING GECOMBINEERD WORDEN?

Plattegronden en 3D-impressies
 

Indeling
• statige entree/hal met op stijlvolle wijze “beklinkerde” vloer, fraaie eiken trapopgang, uitgebreide meterkast en toilet
• sfeervolle living met aangrenzende woonkeuken (totaal ca. 95 m²)
• ruime bijkeuken met diverse aansluitingen
• grote slaapkamer met walk-in-closet en luxe aangrenzende badkamer (totaal bijna 50 m²)

1E VERDIEPING
• ruime overloop met vide
• 4 slaapkamers (resp. ca. 30, 30, 13 en 9 m²)
• voorbereidingen voor een extra badkamer zijn reeds aanwezig
• bergruimte

2E VERDIEPING
• ruime zolderberging

Proeven met de Architect
Bent u geïnteresseerd in de overwegingen die een rol hebben gespeeld bij de totstandkoming van het landgoed? Graag bieden wij u de mogelijk om kennis te maken met onze architect Farzad Salehi. Met toepassing van 3D-techniek maakt hij op een inspirerende wijze het ontwerp nog beter zichtbaar. Hij heeft ruime ontwerpervaring opgedaan bij diverse gerenommeerde bedrijven op het gebied van zowel interieur als exterieur.
Woonomgeving
Het landgoed is gelegen aan de westzijde van de provincie Groningen, nabij de provinciegrenzen van Drenthe en Friesland. Kenmerkend is een landelijke ligging in combinatie met de aanwezigheid van uitgebreide voorzieningen in het aangrenzende dorp Leek. De woonomgeving laat zich het beste typeren als een typisch coulisselandschap. Een landschap waarbij rust en ruimte nog volop aanwezig is. De afwisselende natuurrijke omgeving bestaat uit weilanden omzoomd door karakteristieke oude boomwallen, een natuurgebied, diverse uitgestrekte bossen, heidevelden en fraaie zandverstuivingen. Recreatieve trekpleisters van formaat zijn het nabijgelegen Landgoed Nienoord en het Leekstermeer . In deze natuurrijke woonomgeving zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden.

BEREIKBAARHEID
Doordat de snelweg A7 op 10 autominuten is gelegen zijn omliggende plaatsen als Groningen, Heerenveen en Assen uitstekend bereikbaar. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld met een bushalte in de nabijheid.

Woningdetails
Via de historierijke Jonkersvaart bereikt u dit, nabij de rand van het gemoedelijke dorp Leek, gelegen object met stijlvolle dubbele garage/hobbyschuur, bijpassend tuinhuis en een groot perceel van bijna 1.7 hectare.

KWALITEIT DOOR AANDACHT VOOR DETAIL
Het landgoed is in 2008, in opdracht van de huidige eigenaar, door het gerenommeerde Notebomer’s Bouwbedrijf gerealiseerd. Het onderscheidt zich doordat het met oog voor detail, gevoel voor verhoudingen en met toepassing van hoogwaardige materialen is gebouwd. Het is duidelijk zichtbaar dat dit object uitsluitend gerealiseerd kon worden door toepassing van ambachtelijke kennis en een liefde voor het aannemersvak. Hierbij zijn geen concessies gedaan aan de kwaliteit, waardoor de benodigde investeringen aanzienlijk is geweest.

ARCHITECTUUR
Dit object heeft aan de stijlvolle uitstraling van een authentieke woonboerderij. Kenmerkend zijn de mooie rieten kap, het fraaie metselwerk, de robuuste en warme uitstraling van het op ambachtelijke wijze toegepaste eikenhout en de diverse smeedijzeren details. Uitgangspunt is een harmonieuze samenhang tussen klassiek en modern waardoor er naast optimaal wooncomfort ook optimaal woongenot aanwezig is.Daarnaast sluiten het ontwerp en de indeling perfect aan bij de situering op het fraai aangelegde perceel, de bezonning en de functie van de verschillende ruimten. De diverse vertrekken zijn ruim bemeten met behoud van een intieme sfeer. Bovendien sluiten de vertrekken op een plezierige en doordachte wijze op elkaar aan.

PRIVACY EN UITZICHT
Vanwege de vrije ligging, de eigen oprijlaan, de landschapstuin en de luxe uitstraling kan dit object met recht een landgoed genoemd worden. De situering aan “Jonkersvaart” te midden van weilanden is idyllisch. Vanwege de bijzondere cultuurhistorische waarde wordt het omliggende natuurrijke landschap gekoesterd, waardoor de privacy en het uitzicht ook op langere termijn gewaarborgd zijn. Rust, ruimte en het zicht op de ondergaande zon zijn hier nog een vanzelfsprekendheid.

PERCEEL
Het perceel is bijna 1.7 hectare groot. Naast een eigen oprit en een met oude klinkers bestraat buitenterrein bestaat het perceel uit een groot gazon, meerdere terrassen en weiland. Het perceel wordt zowel door bomen als weiland omzoomd. Nabij de woning zijn diverse bomen aangeplant die het statige karakter verder versterken. Op het perceel is nog een stijlvolle dubbele garage/hobbyschuur (2012) aanwezig, waarbij de toepassing van eikenhouten toegangsdeuren en gebinten opvallende kenmerken zijn. Het sfeervolle tuinhuis is voorzien van een keuken en een openhaard, waardoor het gevoel van het echte buitenleven volop aanwezig is.

BIJZONDERHEDEN
• woonoppervlakte ca. 300 m², inhoud ca. 900 m³
• goede staat van onderhoud, waarbij het rieten dak jaarlijks geïnspecteerd wordt en daar waar nodig hersteld
• begane grond voorzien van comfortabele vloerverwarming
• energiezuinig door hoogwaardige isolerende voorzieningen in combinatie met warmtepomp
• garage/schuur 15 x 5.5 m en carport 6.5 x 5.5. m

WONINGPROEVERIJ
Vanwege het unieke karakter is een bezichtiging van dit landgoed absoluut de moeite waard. Uiteraard kunt u hiervoor een afspraak maken via ons kantoor.

Brochure
Film