HOUDT U VAN EXCLUSIEVE ARCHITECTUUR EN WILT U TOT RUST KOMEN EN VOLOP GENIETEN VAN HET LANDLEVEN (NABIJ DE BRUISENDE STAD GRONINGEN)?

Plattegronden en 3D-impressies

• stijlvolle entree/hal met statige trapopgang, uitgebreide meterkast en toilet
• sfeervolle living met aangrenzende woonkeuken v.v. loggia
• ruime bijkeuken met grote aangrenzende inpandige berging
• tuingericht kantoor/atelier
• slaapkamer met walk-in-closet en luxe aangrenzende badkamer
• kantoor (via zelfstandige hal bereikbaar)

1E VERDIEPING
• ruime overloop
• 2 slaapkamers
• badkamer
• veel bergruimte

2E VERDIEPING
• ruime overloop
• slaap/-hobbykamer en bergruimte

Proeven met de Architect
Met de bijgevoegde tekeningen en 3D-beelden als basis kan architect Farzad Salehi met 3D-techniek eventuele door u gewenste interieur-, indeling- en/of uitbreidingsvarianten zichtbaar maken.
Hij heeft ruime ontwerpervaring opgedaan bij diverse gerenommeerde bedrijven op het gebied van zowel interieur als exterieur.

Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit object? Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend en kosteloos advies bij ons op kantoor.

Woonomgeving

Het landhuis is gelegen aan de westzijde van de provincie Groningen, nabij de provinciegrenzen van Drenthe en Friesland. Kenmerkend is een landelijke ligging in combinatie met de aanwezigheid van uitgebreide voorzieningen in het aangrenzende dorp Leek. Dit dorp ligt op slechts 5 kilometer afstand en heeft naast een uitgebreid winkelbestand tevens diverse lagere scholen, alle typen middelbaar onderwijs en uitgebreide sportfaciliteiten te bieden.

De woonomgeving laat zich het beste typeren als een typisch coulisselandschap. Een landschap waarbij rust en ruimte nog volop aanwezig is. De afwisselende natuurrijke omgeving bestaat uit weilanden omzoomd door karakteristieke oude boomwallen, een natuurgebied, diverse uitgestrekte bossen, heidevelden en fraaie zandverstuivingen.

Recreatieve trekpleisters van formaat zijn het nabijgelegen Landgoed Nienoord, het Leekstermeer en het grootschalige natuurgebied
‘De Friesche Wouden’. In deze natuurrijke woonomgeving zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden.

BEREIKBAARHEID
Doordat de snelweg A7 op 5 autominuten is gelegen zijn omliggende plaatsen als Groningen, Heerenveen en Assen uitstekend bereikbaar. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld met een bushalte op slechts enkele kilometers afstand. Het centraal station van Groningen is in slechts 15 minuten bereikbaar.

Woningdetails
Via een idyllische, door oude bomen omzoomde weg bereikt u dit, nabij de snelweg A7(Groningen – Heerenveen), gelegen toonbeeld van moderne architectuur in een landelijke woonomgeving.

GENIETEN VAN HET LANDLEVEN
Om optimaal te kunnen genieten van het landleven vormen een harmonieuze samenhang tussen woning, tuin en omliggend landschap
de belangrijkste uitgangspunten. De architectuur en de indeling sluiten perfect aan bij de situering op het fraai aangelegde perceel, de bezonning en de functie van de verschillende woonruimten.

ARCHITECTUUR
Het landhuis heeft aan de voorzijde een volumineuze, maar ingetogen uitstraling, die aansluit bij de vormgeving van de traditionele boerderijen in de omgeving. Daarentegen heeft de achterzijde een zeer extroverte uitstraling. Deze onderscheidende architectuur zorgt voor een optimale combinatie tussen privacy enerzijds en landelijk uitzicht anderzijds.

Vanwege de grote maatvoering, een ruimtelijke indeling en de hoogwaardige afwerking is er sprake van een uitzonderlijk wooncomfort. Door de open structuur zijn diverse vertrekken, met behoud van privacy, op doordachte wijze met elkaar verbonden. Bovendien zijn de toegepaste materialen duurzaam en onderhoudsarm. Ook de kleurstelling van de gebruikte materialen is zorgvuldig op elkaar afgestemd.

KWALITEIT DOOR AANDACHT VOOR DETAIL
Dit landhuis is in 2009, in opdracht van de huidige eigenaar, gerealiseerd. Het onderscheidt zich doordat het met oog voor detail, gevoel voor verhoudingen en met toepassing van hoogwaardige materialen is gebouwd. Het is duidelijk zichtbaar dat dit object uitsluitend gerealiseerd kon worden door toepassing van ambachtelijke kennis en een liefde voor het aannemersvak. Hierbij zijn geen concessies gedaan aan de kwaliteit, waardoor de benodigde investeringen aanzienlijk zijn geweest.

VOOR MEERDERE DOELEINDEN GESCHIKT
Dit landhuis is vanwege de grote woonoppervlakte (ca. 300 m²) in combinatie met de doordachte indeling voor meerdere doeleinden geschikt te maken, waaronder:
• dubbele bewoning en/of mantelzorg
• kantoor en/of praktijk aan huis
• atelierruimte

PRIVACY EN UITZICHT
Vanwege de vrije ligging, de fraai aangelegde landschapstuin en de luxe uitstraling kan dit object met recht een landhuis genoemd worden. De situering aan “Grouwweg” te midden van de landerijen is idyllisch. Vanwege de bijzondere cultuurhistorische waarde wordt het omliggende natuurrijke landschap gekoesterd, waardoor de privacy en het uitzicht ook op langere termijn gewaarborgd zijn. Rust, ruimte en contact met de natuur zijn hier nog een vanzelfsprekendheid.

PERCEEL
Het perceel is bijna 5.000 m² groot en het wordt zowel door bomen als landerijen omzoomd. Kenmerkend is de aanwezigheid van diverse fraaie zichtlijnen en een natuurlijk aangelegde waterpartij.
De loggia en het fraaie omliggende terras zijn doordacht aangelegd. Hierdoor wordt het landschap een verlengstuk van de woonruimte. Dit zorgt voor een rustgevende sfeer waarbij het gevoel van het echte buitenleven volop aanwezig is.
Op het perceel is nog een stijlvolle dubbele carport met schuurruimte aanwezig, waarbij de toepassing van staal en hout opvallende kenmerken zijn.

BIJZONDERHEDEN
• woonoppervlakte ca. 300 m², inhoud ca. 1.000 m³, perceel 4.949 m²
• geheel voorzien van gietvloeren i.c.m. comfortabele vloerverwarming
• energiezuinig door hoogwaardige isolerende voorzieningen en duurzame technische installaties waaronder een warmtepomp
• afhankelijk van het gewenste gebruik kan toestemming van de gemeente vereist zijn. Voordat hierover zekerheid geboden kan worden is het raadzaam om navraag te doen. Uiteraard helpen wij u graag om de mogelijkheden te onderzoeken
• de bijgevoegde tekeningen zijn met zorg samengesteld maar dienen uitsluitend als indicatief beschouwd te worden

Brochure