WILT U OOK UW DROOMHUIS REALISEREN AAN DE RAND VAN HET DORP, OP KORTE AFSTAND VAN VOORZIENINGEN…………EN WILT U DAARNAAST GENIETEN VAN PRIVACY, UITZICHT EN EEN DIEPE TUIN?

Woonomgeving

Nieuw Roden is gelegen in het typische Drentse landschap, waarbij rust en ruimte nog volop aanwezig is. Het omliggende landschap bestaat uit een afwisselende natuur met weilanden omzoomd door zeer karakteristieke oude boomwallen, diverse uitgestrekte bossen, heidevelden en fraaie zandverstuivingen. Kenmerkend voor de eveneens waterrijke omgeving is nabijheid van het Leekstermeer met het omliggende natuurgebied de Onlanden. Fiets- en wandelmogelijkheden zijn volop aanwezig.

VOORZIENINGEN
De dorpskern van Nieuw Roden biedt o.a. een goede supermarkt en een uitstekend aangeschreven lagere school.

Daarnaast biedt het aangrenzende brinkdorp Roden uitgebreide voorzieningen waaronder diverse winkels, supermarkten, scholen, restaurants, ontspanningsmogelijkheden en diverse gezondheidsinstellingen.

BEREIKBAARHEID
Vanwege de centrale ligging nabij de snelweg A7 en A28 zijn omliggende steden zoals Groningen, Drachten en Assen goed bereikbaar. Ook het openbaar vervoer is prima geregeld met een bushalte in de nabijheid.

Woningdetails

Aan de rand van het dorp en grenzend aan de landerijen ligt dit mooie bouwperceel, dat geschikt is voor de realisatie van een vrijstaand woonhuis.

MOOIE LOCATIE
Het perceel is fraai gelegen aan de rand van het dorp. In tegenstelling tot de levendigheid van straat aan de voorzijde is achterzijde opvallend rustig. Deze grenst aan de weilanden, welke omzoomd zijn door een mooie houtwal. Hierdoor is het gevoel van privacy volop aanwezig. Het straatbeeld wordt bepaald door een brede opzet met fraaie groenstroken, diverse oude bomen, een mooi aangelegd hertenkamp en een grote diversiteit aan woningen.

Grenzend aan het perceel wordt een kleinschalig nieuwbouwproject gerealiseerd, waarvan alle kavels inmiddels verkocht zijn.

PERCEEL
Het perceel is maar liefst 1.381 m² groot. De achtertuin is gelegen op het zuidwesten en biedt daardoor volop zon. Aan de voorzijde is de realisatie van een ruime oprit met meerdere parkeervoorzieningen mogelijk.

VOOR SNELLE BEBOUWING GESCHIKT
Op het perceel heeft voorheen een oud vrijstaand woonhuis met schuur gestaan. Het woonhuis is inmiddels gesloopt, waarbij de aansluitingen t.b.v. nutsvoorzieningen zijn behouden. Vanuit de gemeente bestaat de verplichting om tevens de schuur te slopen. Deze sloop zal nog in opdracht van de huidige eigenaar plaatsvinden.

BOUWBEDRIJF EN ARCHITECT
De realisatie van een nieuwe woning wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf R. van der Sluis uit Roden. Dit gerenommeerde bouwbedrijf is op de hoogte van de mogelijkheden die het perceel biedt en is graag bereid om deze met u te bespreken. Voor een kennismaking met dit bedrijf kunt u alvast kijken op: www.rvandersluis.nl
BA32 Architectuur uit Heerenveen zorgt in nader overleg graag voor een ontwerp dat past binnen het bestemmingsplan en aansluit bij uw woonwensen. Voor een kennismaking met dit bedrijf kunt u alvast kijken op: www.ba32.nl

BIJZONDERHEDEN
• bestemmingsplan aanwezig
• op dit bouwperceel is 6% overdrachtsbelasting van toepassing en van BTW is geen sprake!
• vanuit de gemeente is de verplichting aanwezig om op een deel van het perceel een groenstrook aan te leggen

Brochure